• Leuk en duurzaam speelgoed
  • Plant mee aan een bos voor iedereen
  • Gratis verzending vanaf 35 euro | ophalen mogelijk
Home » Houten loopwagen voor peuters: goede keuze

Houten loopwagen voor peuters: goede keuze

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 13:23

Een loopwagen is een handig hulpmiddel wanneer je kind voorzichtig de eerste stapjes begint te zetten. Er bestaan heel wat soorten loopwagens op de markt. Bij Speelkar.be vind je duurzame houten loopwagens die lang mee kunnen gaan. Waar moet je op letten bij het kiezen van een loopwagen voor je kindje?

 

Waarom kies je voor een loopwagen?

Voordat je kind begint te stappen, zal hij zich eerst recht trekken aan de meubels. De salontafel bijvoorbeeld, of de zetel. Als hij stabiel staat probeert hij wat langs de meubels te bewegen. Deze periode kan gerust enkele weken duren. Daarna zal je kindje zich zijwaarts bewegen door zich enkel met de handen vast te houden, en dus niet meer te leunen. Zet je kindje de eerste voorzichtige stapjes als je de handen vasthoudt? Dan is het tijd voor een loopwagen. 

Bij het gebruik van de loopwagen zal je kindje leren om het evenwicht te bewaren en zelfstandig stapjes te zetten. Blijf er in het begin wel altijd bij, want de loopwagen kan van hem vandaan rollen. Sommige modellen hebben een instelbare rem of rolweerstand. Hiermee maak je het makkelijker omdat de wagen meer steun geeft wanneer je de rem gebruikt. Heeft de loopwagen geen remsysteem? Vul het karretje dan met wat extra gewicht zoals boeken bijvoorbeeld om meer stabiliteit te geven.

 

Welke loopwagen kies je?

Een plastieken of houten loopwagen, een duwkarretje of een blokkenkar, er is heel wat keuze. Bij ons vind je duurzame houten loopwagens. Die zijn over het algemeen zwaarder dan de plastieken tegenhangers, wat een voordeel biedt op vlak van stabiliteit. Een plastieken loopwagen zal daarentegen wat minder stabiliteit geven maar wel meer wendbaar zijn. Je kan ook voor een duwkar of poppenwagen kiezen, let dan op dat de wagen niet te licht is en voldoende stabiliteit geeft.

 

Let op het gewicht

Het is handig wanneer je kind een loopwagen gebruikt dat wat gewicht heeft. Dat geeft meer stabiliteit tijdens het optrekken en stappen. Als het karretje te licht is, kan je het opvullen (met wat boeken bijvoorbeeld) om het zwaarder te maken.

 

Maak je keuzen voor het materiaal

Je kan kiezen voor een licht en wendbaar plastieken model, of een duurzaam houten loopwagen. Onze loopwagentjes hebben meestal ook een opbergruimte en meerdere geïntegreerde activiteiten aan de zijkant. Een bijkomend voordeel van een houten loopwagen is het makkelijke onderhoud. Vanwege het natuurlijk oppervlak van hout en de antibacteriële eigenschappen ervan, is houten speelgoed hygiënischer dan plastic speelgoed. Hout is bijzonder gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Meestal volstaat een vochtige doek. Zeep is eigenlijk niet nodig. Als je wil kan je een milde detergent gebruiken.

 

Let op de wielen

Sommige modellen hebben plastieken wielen, andere modellen hebben rubberen wielen. Rubberen wielen maken minder geluid tijdens gebruik en lopen zachter over de vloer. Je kan ze gewoonlijk ook buiten gebruiken.

Wat is een rolweerstand?

Met de rolweerstand (of rem) kan je de weerstand van de wielen aanpassen. Dat is handig als je kindje nog maar pas leert stappen. Met een hogere weerstand voorkom je dat het loopwagentje van je kindje vandaan rolt.

Als je kindje wat zekerder wordt in het stappen en hij staat stabieler op de benen, kan je de weerstand lager zetten.

Met deze tips in het achterhoofd kies je gegarandeerd de juiste loopwagen voor je kleintje. Als je kiest voor een duurzaam houten loopwagen, ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Heb je nog vragen?

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen over de aanschaf van een loopwagentje? Twijfel dan niet om contact op te nemen, we helpen je graag verder! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.