• Leuk en duurzaam speelgoed
  • Plant mee aan een bos voor iedereen
  • Gratis verzending vanaf 35 euro | ophalen mogelijk
Home » Daarom kies je voor houten speelgoed

Daarom kies je voor houten speelgoed

Gepubliceerd op 5 februari 2021 om 15:20

Hout: gewoon beter!

Houten speelgoed gemaakt van duurzaam geproduceerd hout is het milieuvriendelijke alternatief voor plastic speelgoed. Hout is een organische, hernieuwbare grondstof. Het is biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. Hout is gewoon een prachtig materiaal! Als hernieuwbare hulpbron spaart het onze andere, beperkte grondstoffen. En afkomstig van 100% FSC-gecertificeerde plantages is het een garantie op duurzame bosbouw.

Hout als materiaal legt de link met de natuurlijke wereld en stimuleert de verbeelding en creativiteit. Het aanbod schreeuwerig speelgoed vol met toeters en bellen, schermpjes en geluid is eindeloos. Maar vaak is eenvoud het beste. Duurzaam houten speelgoed biedt kinderen een mooie basis waarop ze hun ontluikende fantasie kunnen projecteren.

Ook de productie van houten speelgoed staat in een schril contrast met de massaproductie van plastic speelgoed, dat chemicaliën kan bevatten en dikwijls moeilijk of niet te recycleren is. 

 

Duurzaam

Duurzaamheid zit niet alleen in het materiaal, ook de levensduur speelt een rol! Houten speelgoed is geen wegwerpproduct. Ons speelgoed is gemaakt uit robuust massief hout en gelaagd hout dat bestand is tegen belasting en gebruik. Het is zodanig ontworpen dat het lang mee gaat en kan worden doorgegeven aan toekomstige generaties: dat is duurzaamheid in de praktijk! En de verpakking? Die is gemaakt van stevig karton dat kan worden gebruikt om het speelgoed op te bergen of je recycleert het als oud papier.

Het valt niet te ontkennen dat speelgoed nogal wat te verduren krijgt als het in de handen van onze jongsten terecht komt. Plastic speelgoed kan broos worden, bij speelgoed met batterijen is er altijd een risico op defecten. Hout daarentegen kan tegen een stootje en gaat generaties mee.

Houten speelgoed is veilig

Voordat het speelgoed op de markt komt, wordt het door zowel interne als externe deskundigen aan verschillende testen onderworpen. Onafhankelijke inspectie-instellingen controleren op conformiteit met strikte internationale normen.

Goedkoop plastic speelgoed kan gemakkelijk breken waardoor mogelijk scherpe randen ontstaan of kleine onderdelen loskomen. Niet wenselijk, vooral als kinderen op een leeftijd zijn waarop ze alles wat ze tegenkomen in hun mond stoppen. Hout biedt op deze manier minder risico omdat het sterker is en niet broos kan worden.

De verf die gebruikt worden om het houten speelgoed een kleurtje te geven, is op waterbasis. De gebruikte lijmen bevatten geen formaldehyde of andere kankerverwekkende stoffen.

Houten speelgoed is niet alleen veiliger, het materiaal heeft ook voordelen op vlak van mentaal en fysiek welzijn. De aanwezigheid van houten materialen heeft namelijk een positieve invloed op concentratie en emotioneel evenwicht. Houten speelgoed bevordert de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van een kind.

Hout is hygiënisch en makkelijk in onderhoud

Vanwege het natuurlijk oppervlak van hout en de antibacteriële eigenschappen ervan, is houten speelgoed hygiënischer dan plastic speelgoed. Hout is bijzonder gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Meestal volstaat een vochtige doek. Zeep is eigenlijk niet nodig. Als je wil kan je een milde detergent gebruiken.

Speelkar.be staat voor onderhoudsvriendelijk en duurzaam houten speelgoed. We gaan voluit voor het beste materiaal, hoogwaardige fabricage en 100% speelplezier.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.